Prvi modul edukacije „New Paths to Inclusion Network“

Dana 11. i 12.09.2013. godine, Centar za obrazovanje odraslih Validus u suradnji s Udrugom za promicanje inkluzije (UPI), sudjelovao je u organizaciji prvog od pet modula edukacije o osobno usmjerenom planiranju u okviru europskog projekta „New Path to Inclusion Network“. U ovom projektu trenutno, uz Hrvatsku, edukacija se provodi još u pet zemalja Europske Unije. Glavni cilj projekta je postići promjenu u uslugama za osobe s invaliditetom.

U edukaciji su sudjelovali predstavnici iz nekoliko udruga, Ministarstva socijalne politike i mladih, Centra za rehabilitaciju Zagreb, Centra za rehabilitaciju Stančić, Centra za socijalnu skrb te korisnici programa organiziranog stanovanja UPI sa svojom podrškom.

U prvom modulu sudionici su se upoznali s vrijednostima i procesom osobno usmjerenog pristupa, kao ključnog pristupa za ostvarivanje osobnih ciljeva i stvarne uključenosti u život zajednice. Imali su, također, priliku upoznati jedni druge kroz različite vježbe kreativnog razmišljanja i slikovnog prikazivanja u malim grupama i u partnerskom radu. Edukaciju su vodile Bojana Rozman i Slavenka Martinović, stručne suradnice Udruge za promicanje inkluzije.

http://www.personcentredplanning.eu

Skip to content