Stručno usavršavanje iz Osobno usmjerenog planiranja

U razdoblju od 12. do 15. svibnja 2014. godine COO Validus je proveo prvi modul stručnog usavršavanja na temu “Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti osoba s intelektualnim teškoćama”.

Ovo je usavršavanje prvenstveno bilo namijenjeno stručnjacima koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama, ali i pridruženim teškoćama. U ovom četverodnevnom usavršavanju sudjelovali su predstavnici Centra za rehabilitaciju Zagreb, Centra za rehabilitaciju Rijeka, Centra za rehabilitaciju Ozalj, Centra za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, Doma za psihički bolesne odrasle osobe Osijek te stručni radnici Udruge za promicanje inkluzije i Validusa.

U ugodnoj atmosferi interaktivnog učenja sudionici su se upoznali s temeljima osobno usmjerenog pristupa i izgradnje odnosa, uvježbavali vještine facilitiranja procesa osobno usmjerenog planiranja te bili u mogućnosti grafički prikazati ovaj proces primjenjujući alate za planiranje MAP’s (Making Action Plans).

Stručno usavršavanje vodili su:

  • Patti Scott i David Hasbury, stručnjaci organizacije Neighbours Inc. iz SAD-a, koja je usmjerena na osnaživanje ljudi kako bi povećali kontrolu i izbor u svojim životima, bez obzira na opseg i prirodu svojeg invaliditeta;
  • dr.sc. Bojana Rozman, koja već više od 10 godina, surađuje s brojnim organizacijama na razvijanju osobno usmjerenog pristupa u pružanju usluga;
  • i prof. psiholog Slavenka Martinović, ravnateljica COO Validus. 

 

Skip to content