Predstavnice COO Validus na Međunarodnom andragoškom simpoziju

Dana 15. i 16. svibnja 2014. godine predstavnice COO Validus  Sandra Nuždić, koordinatorica projekata međunarodne suradnje, i Željka Ciler, koordinatorica projekata, sudjelovale su na Međunarodnom andragoškom simpoziju u Biogradu na Moru na temu „Profesionalizacija andragoških djelatnika“ u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Na simpoziju sudjelovali su stručnjaci iz područja obrazovanja iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Srbije i Hrvatske.

Na prvom danu simpozija razgovaralo se o profesionalizaciji andragoških djelatnika u obrazovanju odraslih te o kompetencijama koje bi trebali imati andragoški djelatnici, profesionalci koji rade u obrazovanju odraslih.

Na drugom danu naše predstavnice sudjelovale su na radionicama pod nazivom „Pristup obrazovanju odraslih“ koju je vodila dr.sc. Marija Pavkov, i „Interaktivna nastava u obrazovanju odraslih“ koju je vodio mr. Branko Dijanošić.

Nakon radionice slijedio je okrugli stol na temu „Kako profesionalizirati andragoške djelatnike?“. Cilj okruglog stola bio je problematizirati trenutnu situaciju u hrvatskom sustavu obrazovanja odraslih u kojem ne postoje jasno izražena obveza niti jasno definirana prava andragoških djelatnika na kontinuirano usavršavanje i podizanje kompetencija za rad s odraslim polaznicima.

 

 

Skip to content