Gostovanje eminentnog stručnjaka iz područja mentalnog zdravlja

COO Validus u rujnu i listopadu 2014. godine u Osijeku provodi prvi i jedinstveni program edukacije za 38 sudionika iz Doma za psihički bolesne odrasle osobe Osijek. Tim programom će 30 sudionika steći kompetencije za pružanje podrške osobama u organiziranom stanovanju, dok ostatak čini stručno osoblje i sami korisnici usluga Doma.

Kao i u ostalim edukacijama u našoj organizaciji, intenzivno surađujemo s eminentnim stručnjacima iz zemlje i inozemstva. Tako smo ovim povodom, kao svojevrsni uvod u tematiku mentalnog zdravlja, u goste pozvali Johna Trainora, kanadskog trenera s opsežnim i dugogodišnjim međunarodnim iskustvom.

Gospodin Trainor je od 8. do 12. rujna sudionike edukacije upoznao sa sljedećim temama: povijesnim pregledom pristupa teškoćama mentalnog zdravlja, položajem u društvu i izazovima s kojima se susreću osobe s navedenim teškoćama, inkluzijom, konceptom oporavka, upravljanjem rizicima te motivacijskim intervjuiranjem.

John Trainor je predsjednik Savjetodavnog odbora Inicijative za mentalno zdravlje Programa za javno zdravstvo Fundacije Otvoreno društvo i ima veliko iskustvo rada u službama za mentalno zdravlje, kako u bolnicama, tako i u zajednici. Nadalje, voditelj je Odjela za istraživanje i podršku u zajednici Centra za ovisnost i mentalno zdravlje, kao i predavač na Odsjeku za psihijatriju na Sveučilištu u Torontu. Također, proveo je četiri godine kao viši savjetnik za politike u području mentalnog zdravlja s lokalnom vlasti provincije Ontario, i mnogo godina kao predsjednik Nacionalne radne skupine za usluge mentalnog zdravlja Kanadske udruge mentalnog zdravlja.

Ovim putem se zahvaljujemo gospodinu Trainoru na dolasku u Hrvatsku, osoblju Doma na motivaciji i aktivnom sudjelovanju u edukaciji te ravnatelju Doma, gospodinu Ladislavu Lamzi i njegovom timu na gostoprimstvu i podršci u organizaciji.

Skip to content