Održan drugi modul iz Osobno usmjerenog planiranja

U razdoblju od 15. do 19. rujna 2014. godine gosti COO Validus bili su stručnjaci iz organizacije Neighbours Inc. iz SAD-a – Patti Scott i David Hasbury. Cilj njihovog ponovnog gostovanja bio je drugi modul stručnog usavršavanja na temu “Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti osoba s intelektualnim teškoćama” kojeg su proveli u suradnji s dr.sc. Bojanom Rozman.

Drugi modul bio je usmjeren na PUT (Planning Alternative Tomorrow with Hope – PATH) – tehniku planiranja koraka i aktivnosti za ostvarivanje zacrtanih ciljeva u životu. PUT je proces koji pomaže osobi da osvijesti što stvarno želi za sebe i kako da to ostvari. Uz teorijsko predavanje i demonstraciju procesa PUT, sudionici su imali priliku uvježbati sve uloge u tom procesu osobno usmjerenog planiranja.

U ovom četverodnevnom usavršavanju ponovno su sudjelovali predstavnici Centra za rehabilitaciju Zagreb, Centra za rehabilitaciju Rijeka, Centra za rehabilitaciju Ozalj, Centra za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, Doma za psihički bolesne odrasle osobe Osijek te stručni radnici Udruge za promicanje inkluzije i COO Validusa.

Skip to content