COO Validus sudjeluje u pilot projektu Curriculum globALE

Dana 6. studenog 2014. godine započela je implementacija pilot projekta Curriculum globALE u Hrvatskoj u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Zagreb. U ovom jedinstvenom programu obrazovanja (usavršavanja) sudjeluje Željka Ciler, predstavnica COO Validus, jedna od 25 izabranih predstavnika/ca iz ustanova za obrazovanje odraslih, veleučilišta, strukovnih škola te pučkih otvorenih učilišta iz cijele Hrvatske.

Ovaj program obrazovanja nastavnika u obrazovanju odraslih nastao je kao plod rada i suradnje Odjela za međunarodnu suradnju Saveza njemačkih visokih narodnih škola (Deutschen Volkshochschul-Verbands – dvv international), Njemačkog instituta za istraživanje obrazovanja odraslih (Deutsches Institut für Erwachsenenbildung – DIE) i niza različitih organizacija za obrazovanje odraslih u i izvan Europe. Kurikulum se primarno usmjerava na institucije i organizacije u području obrazovanja odraslih koje žele osigurati da razina kvalifikacija njihovih nastavnika zadovoljava profesionalne standarde. Program će se provoditi u pet modula u vremenskom razdoblju od studenog 2014. do kraja ožujka 2015. godine.

Po završetku ovoga programa, osim certifikata koji izdaje Agencija, svaki sudionik će dobiti i certifikat priznat od gore navedenih njemačkih organizacija.

Skip to content