Održana Inicijalna edukacija u Sisku

Tijekom jeseni Udruga za promicanje inkluzije (UPI) započela je proces uspostavljanja službe Organiziranog stanovanja za osobe s intelektualnim teškoćama (OIT) u Sisku. Jedan od važnih koraka u ovom procesu je i selekcija kandidata, kao i edukacija budućeg osoblja u podršci.

U skladu s navedenim potrebama, COO Validus i UPI su u Sisku organizirali inicijalnu edukaciju za pružanje usluge organiziranog stanovanja za OIT za skupinu od 20 polaznika. Edukacija je održana u razdoblju od 17. do 21. studenog 2014. godine s ciljem upoznavanja sudionika s filozofijom inkluzije, pravima OIT na život u zajednici, osobno usmjerenim pristupom i aktivnom podrškom te drugim relevantnim temama vezanim uz uspostavu službe Organiziranog stanovanja.

U ovoj petodnevnoj edukaciji polaznici su aktivno sudjelovali u raspravama, razmjenjivali svoja mišljenja i nedoumice te stekli potrebna uvodna znanja za svoj budući rad. Edukaciju su vodili stručnjaci iz prakse i programa UPI-ja, kao i dugogodišnji suradnici COO Validus.

Skip to content