Završeno stručno usavršavanje iz Osobno usmjerenog planiranja

Dana 11. i 12. prosinca 2014. godine COO Validus je proveo četvrtu, ujedno i zadnju radionicu iz stručnog usavršavanja na temu „Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti osoba s intelektualnim teškoćama“. Na radionici su sudjelovali predstavnici Centra za rehabilitaciju Zagreb, Centra za rehabilitaciju Rijeka, Centra za rehabilitaciju Ozalj, Centra za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, Doma za psihički bolesne odrasle osobe Osijek te stručni radnici Udruge za promicanje inkluzije i COO Validus. Ovom radionicom završeno je stručno usavršavanje koje se provodilo u dva četverodnevna modula i četiri radionice u razdoblju od svibnja do sredine prosinca u suradnji stručnjaka iz organizacije Neighbours.Inc. iz SAD-a i stručnih suradnica/edukatorica Validusa.

Na ovoj radionici sudionici su prezentirali svoje PUT-eve i razmjenjivali iskustva, pitanja i nedoumice sa kojima su se suočavali tijekom pripreme istih. Tijekom stručnog usavršavanja, pokazali su veliki interes i motivaciju za temu te svojim grupnim i individualnim radom uspješno odradili sve zadane aktivnosti. Na kraju uspješno su usvojili znanje o osobno usmjerenom planiranju, vještine facilitiranja koristeći alate za planiranje – MAPA i PUT te postali facilitatori cjelokupnog procesa.

Završetak radionice svečano je obilježen podjelom potvrda o sudjelovanju i prigodnih poklona te se dogovorila daljnja suradnja i podrška u primjeni stečenih znanja.

Ovim putem čestitamo svim sudionicima na uspješnom završetku stručnog usavršavanja te im želimo puno uspjeha u radu kao facilitatori osobno usmjerenog planiranja stvarajući pozitivne promjene u životima osoba s invaliditetom.

 

Skip to content