Započeo formalni program osposobljavanja za osobnog/u asistenta/icu osobama s intelektualnim teškoćama

Dana 19. siječnja 2015. godine COO Validus je započeo formalni program osposobljavanja za obavljanje poslova osobnog/e asistenta/ice osobama s intelektualnim teškoćama. U programu, koji će trajati do kraja ožujka, sudjeluju radnici Centra za rehabilitaciju Ozalj, Centra za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar i Udruge za promicanje inkluzije. Cilj programa je prenijeti nova znanja i vještine te ojačati kapacitete radnika u pružanju podrške osobama s intelektualnim teškoćama za život u zajednici.

U narednim tjednima govorit će se o suvremenim pristupima inkluzije i jednakopravnosti, osobno usmjerenom pristupu, organizaciji službe organiziranog stanovanja, aktivnoj podršci, zapošljavanju uz podršku, izgradnji i širenju krugova podrške, važnosti uspostave odnosa i veza, uključenosti u život zajednice, komunikaciji te o brojnim drugim temama.

Program u trajanju od 237 sati obuhvaćat će teorijsku i praktičnu nastavu. Nositelji nastavnih cjelina bit će naši višegodišnji suradnici i kolege s bogatim iskustvom u radu s osobama s intelektualnim teškoćama u organiziranom stanovanju. Po završetku programa i polaganjem završne provjere podijelit će se javna isprava/uvjerenja o osposobljavanju.

Skip to content