Ravnateljica COO Validus sudjelovala na Konferenciji o osobno usmjerenom planiranju

U razdoblju od 12. do 14. ožujka 2015. godine ravnateljica COO Validus, Slavenka Martinović sudjelovala je na četvrtoj Konferenciji o osobno usmjerenom planiranju za njemačko govorno područje u St. Gallenu (Švicarska) i Bregenzu (Austrija). Konferencija je bila održana u suradnji nekoliko organizacija, institucija i fondacija iz Austrije, Švicarske i Njemačke. Uz brojne goste predavače, sudjelovali su i Jack Pearpoint and Lynda Khan iz Kanade – jedni od kreatora brojnih metoda u osobno usmjerenom planiranju, s višegodišnjim iskustvom u ovom području. Na konferenciji je sudjelovalo više od 300 ljudi.

Cilj konferencije bio je upoznati sudionike s osobno usmjerenim planiranjem, razmijeniti iskustva i razviti nove ideje u ovom području. Konferencija je bila namijenjena svim osobama uključujući i osobe s invaliditetom, koji su zainteresirani za učenje o osobno usmjerenom planiranju.

Od 23 radionice, koje su se odvijale na konferenciji, Slavenka Martinović bila je pozvana voditi radionicu na temu „Uloga osobno usmjerenog planiranja u deinstitutionalizaciji u Istočnoj Europi“. Na radionicu se odazvao veliki broj sudionika koji je pokazao veliki interes za model organiziranog stanovanja Udruge za promicanje inkluzije.

Skip to content