Predavači COO Validus održali inicijalnu edukaciju u Gruziji

U razdoblju od 09. do 15.03.2015. godine tri naša predavača gostovali su kod nevladine organizacije Hand in Hand u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju te održali „Inicijalnu edukaciju za pružanje usluge organiziranog stanovanja za osobe s intelektualnim teškoćama“ za buduće asistente u organiziranom stanovanju.

Nevladina organizacija Hand in Hand, od 2010. godine, kad je osnovana, razvija i promovira uslugu organiziranog stanovanja kao i druge usluge u zajednici za odrasle osobe s invaliditetom. Njihova misija je razvijanje dostojnih životnih uvjeta za osobe s invaliditetom i pružanje podrške u njihovom uključivanju u zajednicu.

Cilj edukacije bio je upoznavanje sudionika s filozofijom inkluzije, pravima osoba s intelektualnim teškoćama na život u zajednici, osobno usmjerenim pristupom i planiranjem, aktivnom podrškom te drugim relevantnim temama vezanim uz uspostavu službe Organiziranog stanovanja. Temeljem dobivenih znanja organizacija počinje graditi svoje stručne kapacitete za proširenje usluge organiziranog stanovanja. U motivirajućoj atmosferi sudionici su pokazali veliku zainteresiranost za temu te razmijenili svoja razmišljanja. Po završetku edukacije sudionicima su podijeljene potvrde o sudjelovanju.

Edukaciju su vodili dr.sc. Bojana Rozman, prof.reh. Nataša Kosanović i bacc. rad. terh. Rene Petrović.

 

Skip to content