Stručno usavršavanje iz Osobno usmjerenog planiranja

U razdoblju od 07. do 10. travnja 2015. godine COO Validus započeo je novi ciklus stručnog usavršavanja na temu “Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti osoba s invaliditetom”. I ove godine okupili su se brojni stručnjaci kojima će ovo usavršavanje pomoći u osnaživanju osoba s intelektualnim teškoćama za život u zajednici.

Cilj ovog programa je jačanje kapaciteta osoblja u neposrednoj podršci kako bi pružali uslugu koja će doprinijeti boljoj kvaliteti života i dovesti do željenih promjena u životima osoba s intelektualnim teškoćama.

U ovom četverodnevnom prvom modulu sudjelovali su predstavnici Centra za rehabilitaciju Zagreb, Centra za rehabilitaciju Rijeka, Doma za psihički bolesne odrasle osobe Turnić, Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula, Centra za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar, Udruge za autizam – Zagreb te Udruge za promicanje inkluzije.

Prvi modul bio je usmjeren na facilitiranje procesa osobno usmjerenog planiranja korištenjem alata MAPA.

Stručno usavršavanje vodili su naši dugogodišnji suradnici:

  • Patti Scott i David Hasbury, stručnjaci organizacije Neighbours Inc. iz SAD-a i
  • sc. Bojana Rozman iz Slovenije, koja već više od 10 godina, surađuje s brojnim organizacijama na razvijanju osobno usmjerenog pristupa u pružanju usluga.

Usavršavanje će se provoditi u dva modula i četiri radionice. Završetkom programa usavršavanja sudionici stječu vještine grafičkog facilitiranja kao i vještine za facilitiranje procesa osobno usmjerenog planiranja korištenjem tehnika MAPA i PUT.

Skip to content