Održan drugi modul iz Osobno usmjerenog planiranja

U razdoblju od 25. do 28. svibnja 2015 godine COO Validus održao je drugi modul u nastavku stručnog usavršavanja na temu „Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti za osobe s intelektualnim teškoćama“ u suradnji s našim stručnjacima iz organizacije Neighbours Inc. iz SAD-a – Patti Scott i Dave Hasbury i dr.sc. Bojanom Rozman.

U ovom 4-dnevnom modulu polaznici su se upoznali s procesom osobno usmjerenog planiranja koristeći alat za planiranje PUT i uvježbavali vještine facilitiranja. Ova tehnika omogućuje planiranje preciznih koraka kojima se mogu postići pozitivni i mogući ciljevi koji će osobu približiti njenoj viziji budućnosti te osvijesti što stvarno želi za sebe i kako da to ostvari.

U usavršavanju sudjelovali su predstavnici Centra za rehabilitaciju Rijeka, Doma za psihički bolesne odrasle osobe Turnić, Centra za rehabilitaciju Zagreb, Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula, Centra za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar, Udruge za autizam Zagreb i Udruge za promicanje inkluzije.

 

Skip to content