Završeno stručno usavršavanje iz Osobno usmjerenog planiranja

Dana 21. i 22. rujna 2015. godine COO Validus je proveo četvrtu, ujedno i zadnju radionicu iz stručnog usavršavanja na temu „Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti osoba s intelektualnim teškoćama“. U usavršavanju sudjelovali su predstavnici Centra za rehabilitaciju Rijeka, Doma za psihički bolesne odrasle osobe Turnić, Centra za rehabilitaciju Zagreb, Centra za inkluziju i podršku u zajednici Pula, Centra za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar, Udruge za autizam Zagreb i Udruge za promicanje inkluzije. Ovom radionicom završeno je stručno usavršavanje koje se provodilo u dva četverodnevna modula i četiri radionice u razdoblju od travnja do sredine rujna u suradnji stručnjaka iz organizacije Neighbours.Inc. iz SAD-a i stručnih suradnica/edukatorica Validusa.

Na ovoj radionici sudionici su prezentirali svoje PUT-eve i razmjenjivali iskustva, pitanja i nedoumice sa kojima su se suočavali tijekom pripreme istih. Tijekom stručnog usavršavanja, sudionici su svojim grupnim i individualnim radom pokazali veliku motiviranost i interes za temu te uspješno usvojili znanje o osobno usmjerenom planiranju i vještininama facilitiranja koristeći alate za planiranje – MAPA i PUT. Završetak radionice svečano je obilježen podjelom potvrda o sudjelovanju i prigodnih poklona te se dogovorila daljnja suradnja i podrška u primjeni stečenih znanja.

Ovim putem čestitamo svim sudionicima na uspješnom završetku stručnog usavršavanja te im želimo puno uspjeha u radu kao facilitatori osobno usmjerenog planiranja stvarajući pozitivne promjene u životima osoba s invaliditetom.

Skip to content