Započeo novi ciklus stručnog usavršavanja iz Osobno usmjerenog planiranja

U razdoblju od 09. do 12. studenog 2015. godine COO Validus započeo je novi ciklus stručnog usavršavanja na temu “Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti osoba s invaliditetom”.

U ovom četverodnevnom prvom modulu sudjelovali su predstavnici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Centra za inkluzivne radne aktivnosti, Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek – „JA kao i TI“, Osječkog centra za inkluziju, Centra za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, Udruge Latica, Centra za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar/Grubišno Polje te Udruge za promicanje inkluzije s podružnicama u Sisku i Šibeniku.

COO Validus nastavlja provoditi ovaj program s ciljem jačanja kapaciteta osoblja u neposrednoj podršci kako bi pružali uslugu koja će doprinijeti boljoj kvaliteti života i dovesti do željenih promjena u životima osoba s intelektualnim teškoćama u zajednici kao naši susjedi i građani.

Prvi modul bio je usmjeren na facilitiranje procesa osobno usmjerenog planiranja korištenjem alata MAPA.

Stručno usavršavanje vodili su naši dugogodišnji suradnici:

  • Patti Scott i David Hasbury, stručnjaci organizacije Neighbours International iz SAD-a i
  • dr.sc. Bojana Rozman iz Slovenije, koja već više od 10 godina, surađuje s brojnim organizacijama na razvijanju osobno usmjerenog pristupa u pružanju usluga.

Usavršavanje će se provoditi u dva modula i četiri radionice. Završetkom programa usavršavanja sudionici stječu vještine grafičkog facilitiranja kao i vještine za facilitiranje procesa osobno usmjerenog planiranja korištenjem tehnika MAPA i PUT.

Skip to content