Održana prva radionica iz Osobno usmjerenog planiranja

Dana 14. i 15. prosinca 2015. godine COO Validus održao je prvu od četiri radionice u nastavku stručnog usavršavanja na temu “Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti osoba s invaliditetom”.

U dvodnevnoj radionici sudjelovali su predstavnici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Centra za inkluzivne radne aktivnosti, Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek – „JA kao i TI“, Osječkog centra za inkluziju, Centra za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, Udruge Latica, Centra za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar/Grubišno Polje te Udruge za promicanje inkluzije s podružnicama u Sisku i Šibeniku.

Prva radionica bila je usmjerena na vježbanje uloga u facilitiranju procesa osobno usmjerenog planiranja korištenjem alata MAPA. Kako međusobno što bolje surađivati, razmišljati pozitivno i kreativno, na koji način biti što više fokusiran na osobu i ono što joj je bitno, samo neka su od pitanja sa kojima su se sudionici bavili tijekom vježbi. Kroz izmjenjivanje različitih uloga u procesu, sudionici su imali priliku iskusiti planiranje iz svih perspektiva kako bi stečeno znanje mogli kvalitetno primijeniti u svom budućem radu. Radionicu je vodila dr.sc. Bojana Rozman.

Skip to content