Održan drugi modul iz osobno usmjerenog planiranja

U razdoblju od 16. do 19. veljače 2016. godine u COO Validus održan je drugi modul u nastavku stručnog usavršavanja na temu „Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti za osobe s intelektualnim teškoćama“ koji su proveli stručnjaci iz organizacije Neighbours Inc. iz SAD-a – Patti Scott i Dave Hasbury i dr.sc. Bojanom Rozman – konzultantica s dugogodišnjem iskustvom  u području inkluzije, osobno usmjerenog planiranja, razvoja i pružanja usluga te u razvoju kvalitete usluga.

U ovom 4-dnevnom modulu polaznici su se upoznali s procesom osobno usmjerenog planiranja koristeći alat za planiranje PUT i uvježbavali vještine facilitiranja. Ova tehnika omogućuje planiranje preciznih koraka kojima se mogu postići pozitivni i mogući ciljevi koji će osobu približiti njenoj viziji budućnosti te osvijesti što stvarno želi za sebe i kako da to ostvari.

U drugom modulu sudjelovali su predstavnici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Centra za inkluzivne radne aktivnosti, Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek – „JA kao i TI“, Osječkog centra za inkluziju, Centra za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, Udruge Latica, Centra za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar/Grubišno Polje te Udruge za promicanje inkluzije s podružnicama u Sisku i Šibeniku.

 

Skip to content