Završeno stručno osposobljavanje iz osobno usmjerenog planiranja

Dana 06. i 07. svibnja 2016. godine COO Validus je proveo četvrtu, ujedno i zadnju radionicu iz stručnog usavršavanja na temu „Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti osoba s intelektualnim teškoćama“. U usavršavanju sudjelovali su predstavnici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Centra za inkluzivne radne aktivnosti, Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek – „JA kao i TI“, Osječkog centra za inkluziju, Centra za inkluzivnu podršku Slavonski Brod, Centra za inkluziju i socijalne usluge Bjelovar/Grubišno Polje te Udruge za promicanje inkluzije s podružnicama u Sisku i Šibeniku. Ovom radionicom završeno je stručno usavršavanje koje se provodilo u dva četverodnevna modula i četiri radionice u razdoblju od studenog 2015. do sredine svibnja 2016. godine u suradnji stručnjaka iz organizacije Neighbours International iz SAD-a i stručnih suradnica/edukatorica Validusa.

Na ovoj radionici sudionici su prezentirali svoje PUT-eve i zajedno razmijenili iskustva, razmišljanja  i nedoumice sa kojima su se suočavali tijekom pripreme istih. Kroz zajednički razgovor i vodstvo voditelja uočili su se nedostaci i propusti u izradi pojedinih PUT-eva s ciljem učenja te se otkrile nove ideje i savjeti na koji način se bolje i kvalitetnije pripremiti za planiranje u budućnosti.

Sudionici su svojim sudjelovanjem i zalaganjem uspješno usvojili znanje o osobno usmjerenom planiranju i vještinama facilitiranja koristeći alate za planiranje – MAPA i PUT.

Završetak radionice svečano je obilježen podjelom potvrda o sudjelovanju i prigodnih poklona.

Ovim putem čestitamo svim sudionicima na uspješnom završetku stručnog usavršavanja te im želimo puno uspjeha u radu kao facilitatori osobno usmjerenog planiranja stvarajući pozitivne promjene u životima osoba s invaliditetom.

 

Skip to content