Novi ciklus stručnog usavršavanja iz osobno usmjerenog planiranja

U razdoblju od 02. do 05. studenog 2016. godine COO Validus proveo je prvi modul novog ciklusa stručnog usavršavanja na temu “Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti osoba s invaliditetom”.

U ovom modulu uz predstavnike Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Centra za rehabilitaciju Pula, Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek – „JA kao i TI“, Centra za rehabilitaciju Zagreb, Doma za odrasle osobe Turnić, Centra za socijalnu skrb Brač, COO Validus te Udruge za promicanje inkluzije s organizacijskom jedinicom Šibenik sudjelovali su i inozemni predstavnici nevladine organizacije Hand in Hand iz Gruzije.

Provodeći ovaj program već više od 5 godina, COO Validus nastavlja raditi na jačanju kapaciteta osoblja u neposrednoj podršci kako bi pružali uslugu koja će doprinijeti boljoj kvaliteti života i dovesti do željenih promjena u životima osoba s intelektualnim teškoćama u zajednici kao naših susjeda i građana. Zahvaljujući grupi sudionika iz različitih organizacija, ovo usavršavanje je odlična platforma za razmjenu iskustva i razmišljanja te zajednički rad na stjecanju novih vještina i znanja u ovom području. Prvi modul bio je usmjeren na facilitiranje procesa osobno usmjerenog planiranja korištenjem alata MAPA.

Stručno usavršavanje vodili su naši dugogodišnji suradnici:

  • Patti Scott i David Hasbury, stručnjaci organizacije Neighbours International iz SAD-a i
  • dr.sc. Bojana Rozman iz Slovenije, koja već više od 10 godina, surađuje s brojnim organizacijama na razvijanju osobno usmjerenog pristupa u pružanju usluga.

Usavršavanje će se provoditi u dva modula i četiri radionice. Završetkom programa usavršavanja sudionici stječu vještine grafičkog facilitiranja kao i vještine za facilitiranje procesa osobno usmjerenog planiranja korištenjem tehnika  MAPA i PUT.

 

Skip to content