Održana roditeljska radionica iz osobno usmjerenog planiranja

Dana 30. listopada i 6. studenog 2016. godine COO Validus održao je radionicu iz osobno usmjerenog planiranja namijenjenu roditeljima i njihovoj odrasloj djeci s teškoćama s ciljem njihova osnaživanja kroz razmjenu iskustva i međusobnog povezivanja.

Radionicu su vodili Patti Scott i David Hasbury, stručnjaci organizacije Neighbours International iz SAD-a i dr.sc. Bojana Rozman, koja već više od 10 godina, surađuje s brojnim organizacijama na razvijanju osobno usmjerenog pristupa u pružanju usluga.

Patti i David predstavili su svoju organizaciju koja pruža podršku osobama s invaliditetom da upravljaju svojim životom i opisali dugogodišnje iskustvo u razvoju kreativnih oblika podrške u zajednici i transformaciji tradicionalnih pružatelja u pružatelje individualizirane i samoodređene podrške.

Razgovaralo se o problemima sa kojima se suočavaju roditelji kako bi svojoj djeci osigurali što sličniji život njihovim vršnjacima. Roditelji su, također, izrazili želju za povezivanjem i osnaživanjem kako bi mogli u budućnosti zajednički nastupiti i izraziti potrebe prema nadležnim ministarstvima.

 

Skip to content