COO Validus bio na predavanju stručnjaka iz Velike Britanije

Dana 8. svibnja 2017. godine predstavnici COO Validus, Nataša Tomljenović, v.d. ravnatelja i Šeila Mustafić Petrović, koordinatorica programa obrazovanja odraslih, sudjelovali su na predavanju pod nazivom “Pružanje usluga za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama u Velikoj Britaniji” koje se održalo u podružnici Sloboština Centra za rehabilitaciju Zagreb povodom 70. obljetnice Centra za rehabilitaciju Zagreb i 33. obljetnice podružnice Sloboština.

Usluge za djecu i mlade s teškoćama diljem Velike Britanije pružaju se različitim modelima kroz široku lepezu zdravstvenih i socijalnih pružatelja usluga. Iako pojedine regije Velike Britanije koriste različite modele, sada sva djeca s teškoćama imaju Plan obrazovanja, zdravstva i skrbi (EHCP) kojim se procjenjuje i planira skrb od 0-25 godina, uključujući i usluge tranzicije prema službama za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

Predavanje su održali stručnjaci iz Velike Britanije:

– Sam Greedy , Specialist Service for Children with Learning Disabilities, Bristol, licencirana sestra za podršku osobama s intelektualnim teškoćama u zajednici (Community Learning Disabilities Nurse), radi s djecom i njihovim obiteljima kao dio multidisciplinarnog tima u lokalnoj zajednici.

– Helen Frith, Belbrook Children’s Short Breaks Service, licencirana sestra za podršku osobama s IT (Learning Disabilities Nurse), dio je voditeljskog tima za pružanje usluge „Odmor od skrbi” ili „Kratki odmor“ za djecu s intelektualnim teškoćama.

– Nick Preddy, viši predavač na Faculty of Health and Applied Sciences, University of the West of England, Bristol (UWE), Odsjek sestrinstva i porodiljstva, Katedra za mentalno zdravlje i intelektualne teškoće.

 

Skip to content