Stručno usavršavanje iz Osobno usmjerenog planiranja

Za stručno osoblje Centra za rehablitiaciju Zagreb i Centra za rehabilitaciju Stančić COO Validus će provoditi stručno usavršavanje na temu Osobno usmjerenog planiranja – kreiranja bolje budućnosti osoba s invaliditetom.

Ovo je usavršavanje prvenstveno namijenjeno stručnjacima koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama, ali i pridruženim teškoćama. Kroz usavršavanje sudionici će se upoznati s temeljima osobno usmjerenog pristupa i izgradnje odnosa, usvajanja vještina facilitiranja procesa osobno usmjerenog planiranja te grafičkog prikaza procesa primjenjujući alate za planiranje MAP’s (Making Action Plans) i PATH (Planning Alternative Tomorrows With Hope).

Početak stručnog usavršavanja se očekuje u ožujku a odvijat će se u dva programska modula i pet konzultacijskih radionica. Izvoditelji usavršavanja su eminentni stručnjaci iz Sjedinjenih Američkih Država Patti Scott  i Dave Hasbury iz organizacije Neighbours. Inc. te stručni radnici Udruge za promicanje inkluzije s višegodišnjim praktičnim iskustvom u primjeni alata osobno usmjerenog planiranja.

Završetkom programa usavršavanja polaznici stječu osnovne vještine za facilitiranje procesa osobno usmjerenog planiranja tehnikama  MAPs i PATH.

Skip to content