Obrazovni programi

Koja je razlika između formalnih i neformalnih programa obrazovanja?

Programi formalnog obrazovanja verificirani su od strane nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja. Po završetku programa stječe se javna isprava, odnosno uvjerenje o osposobljavanju koje se upisuju u radnu knjižicu.

Neformalne programe izrađujemo i provodimo prema potrebama organizacija ili osoblja koje rade prvenstveno s osobama s intelektualnim teškoćama, kao i osobama s invaliditetom općenito. Po završetku programa izdajemo potvrdu/certifikat kojim se potvrđuju stečena znanja i vještine polaznika.

Kome su programi obrazovanja namijenjeni?

Svi programi, koje provodimo, ciljano su usmjereni na stjecanje novih znanja i vještina koje omogućuju jačanje profesionalnih kompetencija stručnjaka i organizacija u Hrvatskoj i regiji u pružanju i razvijanju usluga u zajednici za osobe s invaliditetom.

Gdje se edukacije mogu izvoditi?

Edukacije se izvode u Zagrebu u prostorima Centra za obrazovanje odraslih Validus. Po potrebi provodimo programe obrazovanja diljem Hrvatske i Europe. Do sada smo održali programe obrazovanja u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Gruziji, Kosovu, Makedoniji, Moldaviji, Crnoj Gori, Rumunjskoj i Srbiji.

Skip to content