Studijski posjet organizacije SOCIA

U razdoblju od 9. do 11. studenog 2015. godine COO Validus organizirao je studijski posjet predstavnika iz organizacije SOCIA iz Slovačke u suradnji s Udrugom za promicanje inkluzije (UPI). COO Validus i UPI već gotovo 5 godina blisko surađuju u organizaciji studijskih posjeta organizacija i pružatelja usluga s područja Srednje i Istočne Europe.

Slovačka organizacija SOCIA (www.socia.sk) već se dugi niz godina bavi podrškom deinstitucionalizacije i transformacije socijalnih usluga u Slovačkoj. U ovom posjetu došle su i radnice iz Doma Slatinka, institucije čija je transformacija započela 2008. godine prelaskom osoba iz ustanove u manje grupne domove.

Cilj studijskog posjeta bio je upoznati model stanovanja uz podršku za osobe s intelektualnim teškoćama koji provodi UPI, a posebice način pružanja kvalitetne podrške za osobe s višestrukim teškoćama kako bi stečena znanja i iskustva primijeniti u svojoj organizaciji.

U okviru studijske posjete upoznali su osobe s intelektualnim teškoćama koje žive u stanovima u Zagrebu, Pakracu i Lipiku te njihove koordinatore. Na održanom sastanku s ravnateljicom COO Validus Slavenkom Martinović i Teom Matovina iz UPI dobiveni su odgovori na brojna pitanja i razmijenila su se iskustva te postavili temelji za nastavak suradnje.

 

Skip to content