Ravnateljica COO Validus održala edukaciju u Bukureštu

U razdoblju od 19. do 23. rujna 2016. godine ravnateljica COO Validus, Slavenka Martinović, uspješno je održala u organizaciji Pro ACT u Bukureštu edukaciju za pružanje usluge organiziranog stanovanja zaposlenicima organizacije od kojih je najveći broj osoba u direktnoj podršci.

Pro ACT je neprofitna organizacija osnovana u travnju 2011. godine koju vodi tim stručnjaka iz područja humanističkih društvenih znanosti s iskustvom u reformiranju sustava socijalnih usluga. Organizacija snažno vjeruje u razvojni potencijal svakog čovjeka u društvu u kojem svatko se tretira s poštovanjem i na jednaki način te se vode vrijednostima kao što su: povjerenje, poštovanje ljudskog bića, vjerovanje u samoodređenje, socijalna pravda, suosjećanje i odgovornost za buduće generacije. Pro ACT nude socijalne usluge i promovira stručne prakse u obrazovanju i socijalnom području. Organizacija je usmjerena na deinstitucionalizaciju odraslih osoba s invaliditetom, nudeći alternative u zajednici kako bi na taj način doprinijelo radikalnoj promjeni percepcije u pogledu osoba s invaliditetom, stavljajući ih u kontekst normalnog življenja i dajući im vrijednost kroz uloge kao što su: stanovnik u kući i u zajednici, poslodavac, suradnik, susjed, prijatelj, kupac itd.

Cilj edukacije bio je prenijeti nova specifična znanja i vještine u području pružanja usluga u zajednici osobama s invaliditetom s naglaskom na osobno usmjerenom pristupu, aktivnoj podršci, komunikaciji, izazovnim ponašanjima, spolnosti i seksualnosti te razvijanju partnerskog odnosa kako bi osoblje osnažilo za pružanje odgovarajuće podrške osobama s invaliditetom. U vrlo motivirajućoj i aktivnoj atmosferi razgovaralo se o osobnim iskustvima i izazovima te mogućim rješenjima kako bi osoblje u podršci odgovorilo na potrebe osoba s invaliditetom. Tijekom 5-dnevne edukacije, Slavenka je imala priliku i posjetiti nekoliko zajednica u kojima žive osobe s invaliditetom te upoznati se s načinom njihovih života. Po završetku edukacije sudionicima su podijeljene potvrde o sudjelovanju.

Edukacija se pokazala vrlo motivirajućom i korisnom te se nadamo ponovnoj suradnji i gostovanju u Pro ACT-u u Rumunjskoj.

 

Skip to content