Studijski posjet delegacije iz Moldavije

Povodom studijskog posjeta delegacije iz Moldavije, koja u sklopu aktivnosti projekta „Strengthening Technical Capacities of the national Institutions for The Human Rights Protection and Promotion“ ima cilj ojačati razmjenu iskustva u području provedbe ljudskih prava u aktivnosti javnih institucija u drugim zemljama, COO Validus je organizirao i sudjelovao na dva sastanka održanim u svom prostoru. Na prvom sastanku, održanom dana 25. listopada 2016. godine sudjelovali su i predstavnici iz Udruge za promicanje inkluzije, Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Centra za rehabilitaciju Zagreb i Udruge Susret, dok na drugom sastanku dan kasnije, sudjelovali su predstavnici iz GONG-a, Kuće ljudskih prava, Foruma za slobodu odgoja, Udruge za samozastupanje i Vladinog ureda za udruge.

Delegaciju iz Moldavije činilo je 10 članova predstavnika javnih ustanova iz: Ureda pučkog pravobranitelja, Vijeća za prevenciju i suzbijanje diskriminacije i osiguranje jednakosti, Nezavisnog mehanizma za praćenje UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom, Ministarstva rada, socijalne zaštite i obitelji, Ministarstva zdravlja, Ministarstva obrazovanja, Ministarstva pravosuđa, Nacionalnog centra za borbu protiv korupcije, Nacionalnog vijeća za državnu pravnu pomoć i Nacionalnog instituta pravosuđa.

Sastanci su se odvijali u obliku otvorene diskusije i predstavljanja područja rada pojedinog predstavnika s naglaskom na primjenu ljudskih prava.

Skip to content