Održan drugi modul iz osobno usmjerenog planiranja

U razdoblju od 27. veljače do 2. ožujka 2017. godine u COO Validus održan je drugi modul u nastavku stručnog usavršavanja na temu „Osobno usmjereno planiranje – kreiranje bolje budućnosti za osobe s intelektualnim teškoćama“.

U ovom 4-dnevnom modulu polaznici su se upoznali s procesom osobno usmjerenog planiranja koristeći alat za planiranje PUT i uvježbavali vještine facilitiranja. Ova tehnika omogućuje planiranje preciznih koraka kojima se mogu postići pozitivni i mogući ciljevi koji će osobu približiti njenoj viziji budućnosti te osvijesti što stvarno želi za sebe i kako da to ostvari.

U drugom modulu sudjelovali su predstavnici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Centra za rehabilitaciju Pula, Centra za rehabilitaciju Zagreb, Doma Turnić, Centra za socijalnu skrb Brač, COO Validus te Udruge za promicanje inkluzije s organizacijskom jedinicom Šibenik, Pakrac i Sisak. Modul su proveli stručnjaci iz organizacije Neighbours Inc. iz SAD-a – Patti Scott i Dave Hasbury i dr.sc. Bojana Rozman, konzultantica COO Validus s dugogodišnjem iskustvom u području inkluzije, osobno usmjerenog planiranja, razvoja i pružanja usluga te u razvoju kvalitete usluga.

Skip to content