Održana edukacija za stručno osoblje organizacije Hand in Hand iz Gruzije

U razdoblju od 3. do 6. travnja 2017. godine održana je u COO Validus edukacija o pružanju podrške osobama s invaliditetom u zajednici za šest članova stručnog osoblja službe organiziranog stanovanja iz organizacije Hand in Hand iz Gruzije. Edukacija je bila usmjerena na prenošenje novih specifičnih znanja i vještina u području pružanja usluga u zajednici za osobe s invaliditetom s naglaskom na izazovna ponašanja, psihološke potrebe, seksualnost, osobno usmjerenu aktivnu podršku i nježno poučavanje. U vrlo motivirajućoj i aktivnoj atmosferi, koristeći metodu diskusije, razgovaralo se o osobnim iskustvima, nedoumicama i izazovima, tražeći moguća rješenja kako bi osoblje u podršci odgovorilo na potrebe osoba s invaliditetom.

Tijekom 4-dnevne edukacije, sudionici su imali priliku posjetiti osobe s intelektualnim teškoćama koje primaju uslugu organiziranog stanovanja Udruge za promicanje inkluzije te razmijenili informacije s osobljem u direktnoj podršci.

Po završetku edukacije sudionicima su podijeljene potvrde o sudjelovanju. Edukaciju je vodila Slavenka Martinović, prof. psiholog. Temeljem evaluacija edukacija se pokazala vrlo korisnom u osnaživanju osoblja za kvalitetniji rad te se nadamo ponovnoj suradnji i gostovanju organizacije u Hrvatskoj.

 

Skip to content