COO Validus sudjelovao na V. Međunarodnom andragoškom simpoziju

Od 17. do 19. svibnja 2017. predstavnica COO Validus, Željka Ciler, sudjelovala je na V. Međunarodniom andragoškom simpoziju u hotelu Ilirija Resort u Biogradu na Moru u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Tema simpozija bila je Modernizacija i internacionalizacija obrazovanja odraslih, a u radu simpozija sudjelovalo je gotovo 200 sudionika – andragoških djelatnika i stručnjaka iz nekoliko europskih zemalja. Tijekom trodnevnog rada simpozija stručnjaci iz područja obrazovanja odraslih informirani su o najnovijim trendovima i aktualnostima iz politika obrazovanja odraslih na nacionalnoj i europskoj razini, uključujući i primjere dobre prakse iz mnogih europskih zemalja.

Na simpoziju razgovaralo se između ostalog o: reformi obrazovanja i prioritetima u obrazovanju odraslih, E-učenju kao katalizatoru cjeloživotnog učenja, kompetentnosti andragoških djelatnika kao jednog od polazišta izgradnje i osiguranja kvalitete sustava obrazovanja odraslih, ulozi samovrjednovanja u procesu osiguranja kvalitete ustanova za obrazovanje odraslih te o obrazovanju odraslih uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Sudjelovanje stranih predavača omogućilo je upoznavanje sudionika s web portalom za obrazovanje odraslih Ich will lernen njemačkog udruženja za obrazovanje odraslih (Deutscher Volkshochschul-Verband E. V. / DVV), strukovnom kvalifikacijom nastavnika u obrazovanju odraslih u Estoniji te pilot projektom u neformalnom obrazovanju Mreža Open Badge.

Sudionici su imali mogućnost sudjelovati u nizu radionica te razraditi Individualizaciju nastavnog procesa u obrazovanju odraslih, naučiti Kako započeti izradu online tečaja i Kako pristupiti procesu samovrjednovanja, pobliže se upoznati s Refleksijom kao dijelom strukovne kvalifikacije nastavnika u obrazovanju odraslih u Estoniji itd. Željka je sudjelovala u dvije radionice na temu Individualizacija nastavnog procesa u obrazovanju odraslih te Kako pristupiti procesu samovrjednovanja.

Kroz bogat program simpozija istaknuti stručnjaci za obrazovanje odraslih informirali su sudionike, prenijeli im svoja iskustva te omogućili stjecanje novih andragoških znanja i vještina čime ujedno stječu mogućnost podizanja kvalitete posla koji obavljaju na još višu razinu.

Skip to content