Erasmus+ projekt “Empowering Adults with Special Needs To Became Active Citizens”

Coo Validus sudjeluje kao partner u Erasmus+ projektu “Empowering Adults with Special nEeds TO BEcame active citizens” (Ease to be) zajedno s organizacijama iz Italije (Il Giardino dei Bucaneve Onlus Italy), Republike Sjeverne Makedonije Zetva na znaenje” i Njemačke “Soziale und paedogogische Massnahmen e.V”.

Cilj zajedničke suradnje je osmisliti metode i i alate za razvijanje i usavršavanja znanja i kompetencija svih osoba koje pružaju podršku odraslim osobama s invaliditetom s ciljem njihovog osnaživanja da sudjeluje u aktivnostima zajednice i odnosima kao aktivni građani.

Projekt se provodi od 2022., no zbog pandemije Covid-19 sve aktivnosti uživo su odgođene za 2022. i 2023.

U razdoblju od 29. kolovoza do 02. rujna 2022. održana je radionica u Prilepu u Makedoniji gdje nas je ugostila partnerska organizacija ”Zetva na znaenje”.

Svi partneri su vrijedno dijelili svoja znanja i iskustva te primjere dobre prakse iz svojih zemalja, a zatim sudjelovali u razradi alata namijenjene osobama koje pružaju podršku osobama s invaliditetom pri osnaživanju i uključivanju u aktivnosti zajednice i odnose.

Osim razmjene znanja i iskustva te zajedničkog kreativnog rada, cjelokupno iskustvo smo obogatili neformalnim druženjem i upoznavanjem Makedonije.

Skip to content