Održana edukacija „Osobno usmjerena podrška radnog asistenta”

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr

  1. i 27. siječnja 2023. u okviru EU ESF projekta “Ojačajmo Civilno Društvo” održana je online edukacija za zaposlenike organizacija civilnog društva na temu “Osobno usmjerena podrška radnog asistenta”. Polaznici su kroz interaktivno predavanje, inidividualni i grupni rad naučili prepoznati potrebe osobe s intelektualnim teškoćama na radnom mjestu, koristiti osobno usmjeren pristup u podršci osobama s intelektualnim teškoćama kod pripreme i izvršavanja radnih zadataka koristeći tehnike aktivne podrške, koristiti načela osobno usmjerenog pristupa i aktivne podrške u poticanju socijalne interakcije i izgradnje prirodne podrške na radnom mjestu, komunicirati na primjeren način s osobama s intelektualnim teškoćama kao i s drugim osobama iz radne sredine osobe (suradnici, kolege i nadređene osobe) te prepoznati krizne situacije i adekvatno na njih odgovoriti.

 Time su stekli nova znanja i vještine za kvalitetnije pružanje osobno usmjerene podrške osobama s intelektualnim teškoćama u radu.

Zahvaljujemo okupljenima na sudjelovanju i veselimo se nastavku projektnih aktivnosti!

Ukupna vrijednosti  projekta je 323.254,58 kn. Bespovratna sredstva osigurana su sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (274.766,39 HRK) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (48.488,18 HRK), a u sklopu poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. Projekt traje od 27.07.2022. do 27.07.2023. a započeo je sklapanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj ugovora: UP.04.2.1.11.0401, s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske  i Nacionalnom Zakladom za razvoj civilnoga društva, kao posredničkim tijelima.

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za inkluzivne radne aktivnosti.Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Centra za inkluzivne radne aktivnosti i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Skip to content