Održana edukacija za stručno osoblje udruge “Leave Home” iz Poljske na temu univerzalnog dizajna

U razdoblju od 9. do 12. kolovoza održana je u COO Validusu edukacija o univerzalnom dizajnu i pružanju podrške osobama s invaliditetom u stanovanju za petero članova Udruge Leave Home (Wyjdź Z Domu) iz Poljske.

 

Udruge Leave Home je aktivna od 2012. i organizirala je preko 60 putovanja i ekskurzija diljem Europe za preko 2400 korisnika, od čega su preko 40% bili osobe sa invaliditetom.

 

Edukacija je bila usmjerena na prenošenje novih specifičnih znanja i vještina u području pružanja podrške osobama s invaliditetom s naglaskom na univerzalni dizajn u arhitekturi i metodama adaptacije postojećih objekata potrebama osoba s invaliditetom.

 

Edukacija je obavljena u opuštajućoj, ali motivirajućoj atmosferi koja je poticala raspravu i aktivnu razmjenu znanja i vještina između polaznika i voditelja.

 

Tijekom 4-dnevne edukacije, polaznici su posjetili dvije stambene zajednice organiziranog stanovanja Udruge za promicanje inkluzije (osnivača COO Validus), a koje su sagrađene prema principima univerzalnog dizajna.

 

Po završetku edukacije sudionicima su dodijeljene potvrde o sudjelovanju. Sudionici su iskazali zadovoljstvo stečenim znanjem i izrazili želju za danjom suradnjom. Edukaciju je vodila Elina Petričec, mag.paed.soc.

Skip to content